Geneettisen sukututkimuksen

luennot / opetus / analyysit

Olen ollut mukana Geneettisessä sukututkimuksessa jo vuodesta 2008 lähtien. Teen myös opetusta eri kansanopistoille, sukututkimusseuroille yms tahoille.  Suomessa ei ole DNA testien jälleenmyyntiä tai myyjää. Kursseilla ei voi siis ostaa testiä itselleen, vaan sen voi jokainen tilata itse netin kautta. Ohjeet löytyvät täältä 

  • Geneettisen sukututkimuksen perusteet 10 h kurssi
  • Geneettisen sukututkimuksen jatkokurssi  10 h-  Family Finder/Relative Finder ja Y-DNA testien tulkinta ja käyttäminen käytännössä. Pääosin ohjaavaa työskentelyä yhdessä työryhminä. Oiva tilaisuus tavata geeniserkkuja ja yhdessä tutkia yhteisiä esipolvia ohjauksessa. Lisäksi ohjaukseen kuuluu DNA tilien asetuksien säätö ja sukupuiden gedcomien luonti ja lataaminen tilille. Sekä FTDNA,  että Gedmatch tilit. Kurssille osallistujalla täytyy olla jompi kumpi testeistä tehtynä ja tulokset valmistuneena. Oma läppäri mukaan, mikäli kurssipaikalla ei ole käytettävissä tietokoneita.
  • Family Finder testin käyttö geneettisen sukututkimuksen apuna – koulutus.  Kurssin tavoite on opettaa Family Finder testin käyttöä konkreettisesti hyväksi sukututkimuksen apuna, niille joilla testi jo on. Koulutus 3-4 h riippuen osallistujamäärästä
  • Y-DNA testin käyttö sukututkimuksen apuna – kurssi, niille joilla testi jo on. Koulutus noin 3-4 tuntia riippuen osallistujamäärästä.

Olen myös kansainvälisen  International Society of  Genetic Genealogy  jäsen.

  • DNA testin sukututkimuksen avuksi voi tilata itse netin kautta. Ohjeita siihen löytyy täältä
  • Miten testi otetaan – voit lukea siitä täältä
  • Video FTDNA:n sivuilla testin ottamista löytyy täältä.

Kysy sähköpostitse tai soittamalla koulutuksen kustannukset.

Sukuseuroille Y-DNA testien (isälinja) analyysit ja luento suvun tilaisuudessa

Analyyseistä veloitan testien kappalemäärän mukaan, sekä seuran näkökulmasta kohtuullisen luentopalkkion. Lisäksi km-korvaukset luentopaikkakunnalle ja mahdollinen majoitus, mikäli paikka on niin kaukana, että vaatii majoituksen. Kevytyrittäjänä laskutan ukko.fi kautta.

Kts. myös Geneettisen sukututkimuksen starttiluento sukuseuroille. Löytyy täältä. 

Kts myös DNA testien tulosten tulkinta – yksityisopetus

Luennoista, analyyseista, yksityisopetuksesta tehdään aina kirjallinen sopimus, jossa määritellään palvelut.  Kevytyrittäjänä laskutan ukko.fi kautta, jolloin kaikki verot yms tulevat hoidetuksi.

Sari Karjalainen,  Muhos
sari.heimonen@gmail.com
+358445671943