21.2.2017

Ohje koskee FamilyTreeDNA:n testejä ja tilejä.

Joskus saattaa tulla eteen tilanne, että haluaa tarkistaa oman tilauksensa. Milloin testi on tilattu, lähetetty labrasta, milloin saapunut perille, milloin testi on valmistunut jne. Sinulla tietysti täytyy olla näiden tarkistamiseen testisi omassa hallinnassasi eli KIT numero,  jolla sinun testisi FTDNA:lla tunnistetaan ja millä tilillesi kirjaudut sekä salasana, jolla pääset tilillesi.

Kirjaudu KIT nrolla ja salasanallasi FTDNA:n tilillesi. Etusivulla vasemmalla on kohta: Your Account ja siinä puolessa välissä kohta Complete Order History klikkaa kyseistä kohtaa. Pääset tilaushistoriasivullesi. Ensimmäisenä siellä on tiedot testipaketistasi (Kit).Order status kohdassa on:

  • Ordered =tilattu ja rivin lopussa päivämäärä (Date), milloin tilaus on tehty.
  • Sent=Lähetetty, päivämäärä rivin lopussa tarkoittaa päivämäärää kun se on lähetetty Amerikasta sinulle.
  • Received by Lab = Vastaanotettu laboratorioon. Päivämäärä rivin lopussa oikealla on tuo päivä, jolloin se on otettu sisään laboratorioon.

Tämän  KIT kohdan alla on sarakkeet eri testeille, mitä olet tilannut. Jokaisen testin kohdalla on päivämäärät rivien lopussa milloin mitäkin on tapahtunut.

  • Ordered= tilattu
  • Batch = eränumero. FTDNA tekee viikottaiset batchaukset joka keskiviikko, jonka jälkeen testiäsi aletaan tutkimaan laboratoriossa. Tässä huomoitavaa on, että FTDNA kierrättää samoja numeroita vuodesta toiseen.
  • Completed= valmistunut ja päivämäärä rivin lopussa oikealla on se päivämäärä, kun testisi tulokset on valmiit.

Jos jotain tiettyä testiä ei ole maksettu, vaikka on tilattu,  siinä testikohdassa  Ordered rivillä oikealla lukee Pay Now.

Mikäli jotain testiä ei ole tilattu ollenkaan – se ei sitten näy tällä sivulla mitenkään.

Normaalitilanteessa testit valmistuvat noin 1-3 kk sisällä batchauksesta.