Palvelu: Sukututkimusasiakirjojen tilaus Venäjältä

Vienankarjalaiset sukututkimusmateriaalit ovat eri puolilla Venäjän arkistoja. Niitä on haastava löytää missä arkistossa mikäkin asiakirja on ja pyyntö pitää kirjoittaa venäjäksi ja myös vastaus tulee venäjäksi. Lisäksi maksu usein pitää hoitaa Venäjällä venäläiseen pankkiin. Lisäksi materiaalit ovat vanhaa venäjää käsinkirjoitettuna ja haastavaa lukea.  Vienan tutkimusmateriaaleja on monia erilaisia joista tärkeimmät:

Veroreviisiot (ajalta 1719-1859)
Vanhoissa reviisiokirjoissa ei ole sukunimiä mainittuina, ei useinkaan naisten nimiä vanhimmissa. 1760 luvulla naiset kirjattiin vasta näihin.

Metrikkakirjat (= Kastettujen, vihittyjen ja haudattujen luetteloita) aikaisimmat vuodelta 1779
Metrikkakirjoista voi löytää siis milloin henkilö on kastettu ja missä ja milloin syntynyt, ketkä ovat hänen vanhempansa sekä kumminsa. Haudatuista löytyy mahdollisesti tietoa mihin kuollut, missä kuollut ja milloin haudattu ja kuollut. Vihityistä löytyy vihkiaika, sulhasen ja morsiamen iät, vihkitoimituksen todistajat sekä joinakin aikoina kirjattiin myös vanhempien nimet. Yleensä kuitenkin niissä on patronyymit. Kaikista seurakunnista ei ole kaikilta vuosilta metrikkakirjoja.

Ripityskirjoja 
Ripityskirjoista löytyy tietoa yleensä koko perheestä. Ripityskirjoissa ei ole tarkkoja henkilöiden syntymäaikoja, vaan siinä ilmoitetaan henkilön ikä suurinpiirtein.  Erittäin hyvä lähde,  koska näillä pystyy liittämään perheen kokonaisuudeksi – metrikkakirjoista täydentäen tarkempia syntymäaikoja.

Jos siis tarvitset tällaista asiakirjojen etsintä-, tilaus-, käännös-, maksu- jne apua sukututkimukseesi luotettavasti ja edullisesti, ota yhteyttä!

Sari

+358445671943 tai sari.heimonen@gmail.com

 

Mainokset

Jätä kommentti

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out / Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s